Öppen Ridå

Alla inlägg under september 2009

Av Malin wiper - 21 september 2009 18:33


  

I kväll blir det till att lägga sig tidigt. I natt kl 04.00 måste vi åka iväg till min mamma som jag skall följa med till Mölndals sjukhus och färdtjänst är beställd till 07.40 Det är en vansinnig tid hon fått. Min mamma fick nya knäleder i båda knäna för 16 år sedan och garantin på dom var 10 år så nu börjar dom ge med sig och hon går dåligt och har ont. Nu skall dom röntga knäna. Hon har varit med i ett forskningsprojekt så läkaren som hade hand om det hela följer sina patienter tills dom är borta.

 

                                                              

Jag följde med mamma för några år sedan då hon började få lite ont och då sa läkaren att om det blir värre så  kan dom gå in med titthål och bara byta ut det som är trasigt. Det gör inget hur gammal hon än blir och nu är hon 86 år och är frisk för övrigt. Hon har en friskare och mer oskadad kropp än vad jag har eftersom hon haft ett annat yrke som inte slitit på kroppen och hon var nog inte lika stressad som mig. Nu gäller det att kunna sova på befallning Glad jag har blivit en riktig nattuggla.

 

                                                      

 

Så nu blir det en bloggvila för mig under hela morgondagen. Vi kommer nog inte hem så sent så jag skriver några inlägg sent på eftermiddagen. En av oss skall stanna i mammas lägenhet, färdtjänsten tar bara en följeslagare. Den som blir hemma får gå igenom och rengöra mammas byrå och lite andra ställen som inte personalen befattar sig med.   

 

Jag hoppas ni alla får en fin kväll och en bra dag i morgon. Sköt om er.

 

  

 

Av Malin wiper - 21 september 2009 15:55

                             


I dag fick jag en tändare som jag lagt in ett bud på Tradera. Tyvärr har jag inte fått dom bästa tändarna nån gång men denna duger bra. Fast jag har rätt många som har med skjuta och krig att göra nu och det är ju ingen höjdare egentligen men det är ju en samling och då får det gå ändå.

 

   

Det är denna dubbelpatron och den står stödd på en häftig tärningsaskopp i keramik som jag hade sen förut.  

 

   

Den spetsiga delen sitter med magneter och man drar ut dom när man fyller på tändaren. 

 

    

Den har en grön stormlåga.

 

    

Dessa har jag sen förut i samma genre.

 

    

Denna är en av mina största tändare och man trycker bara in avtryckaren och lågan kommer fram i pipan. Tänk att tända ett ljus eller cigarett med denna, ganska uppseendeväckande Skrattande. 


Av Malin wiper - 21 september 2009 11:34



  



Jag hörde en jättebra låt och grupp hos Jannes samlarsida. Go Getters med "I Fought the law" det är en rockabilligrupp.



Av Malin wiper - 21 september 2009 11:04

  

Jag har visat skådespelerskan Lena Nymans autograf förut men då hittade jag inte bilden på henne och mig. Nu fann jag den så jag sätter in den igen och även på Marie Göranzon som nu spelar på Dramaten och är gift med sångaren och skådespelaren Jan Malmsjö.

 

   

   

Hon var verkligen jättegullig och skrev villigt efter föreställningen "Skvaller" på Mximteatern i Stockholm som vi bevistat. Det var en toppenrolig föreställning med massor av kända skådespelare med i.

Jag kände mig som en jättekvinna bredvid denna lilla tjej Glad måste säga att 90-talsmodet var urfult Skrattande med byxor ända upp till midjan. Lena hade en cigarett i munnen hela tiden även när hon pratade.

 

Sen kom Marie Göranzon ut och då passade jag på igen.

 

  

      

Både hon och Lena Nyman var jättefina och trevliga. Så här skriver Marie Göranzon i "Ta sceningången"

 

    

 

Jag träffade fler från denna föreställning och fick mig en autograf men dom visar jag upp senare. 


 

När jag var ute på google för att leta efter 90-talskläder så hittade jag en rolig sajt med en massa symönster "CC Hot Rag"

 

 

Av Malin wiper - 21 september 2009 09:40


       


Förra veckan gick en släkting till min man ur tiden och han blev 91 år så han fick ett långt och bra liv av vad jag vet. Han var hemmansägare och ensamstående. Jag har träffat honom 2 gånger och han var lite egen av sig. Mr H var väldigt glad, vänlig och humoristisk så jag gillade honom direkt vi träffades. Första gången var min svärmor och hennes syster med oss dit och till saken hör att han brukar baka själv men hade tydligen slut på allt bröd när vi kom. Vi satt oss ner och helt plötsligt utan att han sagt nåt så var han och bilen borta. Vi satt där som frågetecken och väntade Glad.  

 

Det gick ett bra tag innan bilen körde upp på gårdsplanen och han steg ur med en stor påse kaffebröd i handen. Han sa ingenting utan började göra iordning kaffe och bröd medans han pratade och hade ett sätt som gjorde att vi alla slappnade av och vi både log och skrattade. Det är min mans mosters svåger. Han har varit väldigt omtyckt. Dessutom så hade han all modern teknik och då en mycket nyare tv och radio än vi hade. Det som slog oss var att han hade riktig skvalmusik ganska högt på radion och vi tyckte detta var lite lustigt.

 

Nu önksar vi alla att du får vila i frid Mr H



Han var väldigt förtjust i Tommy Körberg så jag sätter in ett klipp med honom här.


Av Malin wiper - 21 september 2009 09:15


  

I dag blir det en morgonrocksdag är helt slut både fysiskt och psykiskt men får jag bara vila en dag så blir det nog bättre. Jag kör igång för mycket när jag mår bättre och då kommer det surt efter. I dag skall jag kurera mig med diverse medikamenter och lite kroppsvård. Har dessutom drömt så mycket i natt så jag är helt snurrig. Det är nog filmen som påverkade mig. Samma soliga väder ute som det varit nu en hel vecka.


  


Denna morgonrock är ekologisk och går att köpa på Mollis Sweden undrar om det känns annorlunda att ha på sig en sån.

 

I dag har jag tid hos Tandhygenisten men det finns inte på kartan så jag ringde och frågade om min man och jag kan byta tid med varandra för han skall vara där på onsdag. Min snälla roliga tanhygenist hade inget emot detta och jag känner mig lättad.

 

           

 

Han skall vara där 12.45 bra att man kan få göra så. Vår Tandhygenist är jättebra och första gången så hade hon en föreläsning om hur man sköter tänderna fast inte på nåt pekpinnevis utan det var intressant. Jag brukar köpa mina mellanrumsborstar där eftersom dom är lite stabilare än dom man köper på apoteket. Apotekets håller dåligt och är så ostadiga så dom böjer sig efter två gånger och det har man ju inte råd med, mellanrumsbortar är ju hutlöst dyra. Nu har det kommit en mellanrumsborste i plast som håller längre och man behöver inte han nån hylsa att stoppa in den i. Jag hittar inte sorten när jag googlar.

 

Hoppas ni alla får en fin dag.



Vad passar väl inte bättre än lite morgonrock

Av Malin wiper - 20 september 2009 19:41


  


Det blev lite för mycket i dag för vi var och kollade lite utanför stan innan bion också. Stället heter "Stallqvarn" och består av gamla röda trähus med vita knutar. Det har varit en gammal kvarn där förut. Det är jättevackert att gå omkring i området och det finns även en Antikt & Kuriosa i ena huset.

 

   

Så här ser det ut när man kommer körande på den lilla idylliska vägen.

 

  

 

    

  

Här är ingången till Antikaffären som har öppet Fredag 14.00-18.00 och lördag-söndag 10.00-15.00 

 

   

Det är gigantiskt stort därinne men det gick bara att få två bilder eftersom det kryllade av folk. Det är inte bara antikt utan allt möjligt. Tyvärr så var det lite mögellukt så jag kunde inte stanna där mer än 10 minuter och sen mådde jag lite dåligt en stund. Hade det varit värre då hade jag inte kunnat gå in ens. Jag har jobbat i mögelhus i 5 år på 80-talet utan att jag visste det då och nu är jag superkänslig mot mögel så jag skulle nog kunna jobba extra som mögelhund Skrattande.

 

  

  

Det fanns så många rum med olika saker i så vi hade kunnat gå där i flera timmar om vi haft tid och jag klarat möglet. Vi kommer ändå att återvända dit och jag får vara där en stund i alla fall.

 

Jag köpte spelkort med gamla filmstjärnor och dom ser ut som filmisarna man bytte med varandra på den tiden.   

 

   

 

Sen hittade jag en ask med filmstjärnornas Tuggummi Kyss Detta var Raymond Burrs han i den gamal deckarserien "Perry Mason" om nu nån mer än jag känner till den Skrattande.

 

Här kommer ett klipp från serien som hade ett ledmotiv som man aldrig glömmer. 

 

   

 

Raymond Burr föddes 1917 och dog 1993. Här kan ni läsa mer om honom på wikipedia

Av Malin wiper - 20 september 2009 18:13


  


Nu har jag sett filmen "Flickan som lekte med elden" och jag tyckte denna var ännu bättre än den förra "Män som hatar kvinnor" filmen var lite tätare och det var fart och spänning hela tiden. Musik och bild är som handen i hansken till filmen och inte det minsta störande. Skådespelarna spelar jättebra och en del av dom så bra så man baxnar. Mikael Nyqvist är inte riktigt passande för enligt min mening han är lite för tam och jag kommer bara att tänka på hans rollfigur i "Såsom i Himmelen". Det tog ett tag efter filmen innan man hann samla sig igen, jag blir då påverkad men har inte läst böckerna som min syster säger är ännu bättre och hon tycker jag skall försöka få ta på en ljudbok och jag tar henne kanske på orden. Dom flesta har nog läst böckerna innan dom ser filmen. Den kan tyckas rå men har man inte med dom scenerna så blir det helt fel.

 

För mig är det ändå en höjdarfilm som får 5 filmrullar av 5 möjliga. Svensk bra film är inget man är bortskämd med.

 

                   



Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards