Öppen Ridå

Alla inlägg under september 2009

Av Malin wiper - 26 september 2009 22:32


Hej allihopa! Tack för att ni är så många som gissat på min lilla pryl. Tack även för alla fina gulliga kommentarer. Gulligt av er att visa sån medkänsla med Pip Larsson det värmer Kyss. Tänk om han visste hur mycket uppmärksamhet han har fått då hade han kurrat så det hörts ända till er alla.

  

  

 

Jag har fått in ett rätt svar på min gissningstävling och då är det ingen idé att vänta med att avslöja detta tills på måndag utan i morgon får ni reda på vilken som vann och även vilket pris det blir.

 

  

 

Ha en fortsatt bra kväll.

Av Malin wiper - 26 september 2009 18:44



Dom hade en liten loppis på torget i dag också. Jag hittade ett fint askfat till min tändarsamling. Gillade formen och färgen. Det är ett Bavaria nr 5754 och dom tog bara ynka 20:- för fatet.

 

     

 

Sen köpte jag en dvd film där också för 20:-. Har för mig att jag sett denna film men det återstår att se. Nu skall jag kolla färdigt först på filmen "Cuba" från 1979.

 

                                  

 

Njut av kvällen Kyss

          

Av Malin wiper - 26 september 2009 15:35


  

För en stund sedan blev jag jätteglad och lättad. Syrran ringde och deras katt Pip Larsson har klarat krisen och slapp bli opererad. När han fått dropp och genomgång så piggnade han till och dom tror han kan ha fått i sig nåt som gjorde att han inte kunde äta. Det kan ju ha varit nån förgiftad råtta eller nåt. Nu står han där och skriker och vill ha uppmärksamhet Skrattande så dom måste genast åka och hämta honom. Hans matlust är nu som vanligt minst sagt glupsk Glad.

 

Nu har Pip Larsson haft 6 liv kan man säga eftersom han varit med om en del.

 

   

 

Kram på dig "Pipen" Kyss  

 

Av Malin wiper - 26 september 2009 15:12


    

Det var en kvinna som kom med ett gammalt lok i orginalkartong men det kom från Kina och dom inbringar inte lika mycket som leksaker från Tyskland. Sen berättade han att leksaker för killar är mer värda än gamla flickleksaker såsom dockor mm och det är ju rätt typiskt.

  

Här står min man nu och plockar upp porslinsskålen som han tog med. Vi fick vänta så länge eftersom han hade nr 73. Vi hann gå och äta på Restaurang Martini som ligger vid torget. Tjejen som står bredvid är en journalist från Jönköpings Posten och min man blev fotad och intervjuad så han kommer nog i tidningen till veckan Glad.  

 

   

Vår porslinsskål inbringade inte nåt mer värde än några hundralappar och det var precis det den kostade när vi köpte den. Han sa att den var Tysk och från 30-talet men fabriksgjord. Det är en sockerskål fick vi reda på och det skall tillhöra en gräddkanna och kaffekanna. Han var rätt rolig och sa att vi skulle ha geléhallon i den Skrattande. 

 


Av Malin wiper - 26 september 2009 14:41


  

Vi var lite tidiga ner till samhället så vi gick in och fikade på Ritz och vem kommer inte in där då om inte Peder Lamm med sällskap. Dom satt sig i samma rum som oss och jag dök på honom likt en Paparazzi direkt och han blev lite förvånad när jag ville ha autografen Glad. Han verkar inte vara van vid dylikt.

 

Han var jättetrevlig och skrev rätt roligt i mitt autografblock. Jag räckte fram pennan men han hade en mycket finare själv i sin kavajficka och den använde han. Det var en riktig höjdarpenna.

 

   

Det roliga var att han ritade ett lamm som sa Bä nedanför sitt namn Skrattande jättepassande. Han såg ut precis som på tv och är rätt liten och smidig.

 

   

Det var rätt mycket folk på torget och dom bjöd på kaffe med bulle men då var man tvungen att sitta ute i ett öppet partytält och det var svinkallt. Vi föredrog innefiket.

 

   

På detta flak skulle han stå och värdera sakerna men han stod ett tag nere vid oss andra i början och berättade en massa historik och han är så kunnig och pratar jättetydligt så dom äldre i 80-årsåldern även kunde hänga med.

 

   

Jag hade nr 24 och det första som ropades upp var 21. På bilden håller han i min servettdam. Han tyckte den var jätteintressant och hade aldrig sett en sån förut. Den blev tidbestämd till 50-talet och den är gjord i Tyskland sa han. Eftersom 50-talet är inne nu så kan den inbringa en del pengar berättade han också. Däremot kunde han inte säga hur mycket men jag skall gå in på nån Tysk sida och kolla upp. Han trodde att det även skulle finnas en fästman till denna servettkvinna. Ingen annan hade med sig nåt från 50-talet.

 

   

Han tyckte att det var kul att den gick att dela på och visade upp detta för publiken. Han gick verkligen igång. Han pratade länge om varje sak som folk visade upp, fattar inte hur hans röst håller. Det var rena rama historielektionen. Han står nog kvar och pratar än eftersom det var rätt mycket folk kvar när vi gick.

 

    

Att vara eller inte vara........det är frågan.

 

    

Sen gick han upp på flaket och en dam räckte över en värja som stod i en hållare på marken. Det roliga med denna var att längst upp var det en askkopp. Den var lite annorlunda så jag jagade damen efterråt och bad att få fota den. Går igång på sånt som har med min tändarsamling att göra.

 

    

Så här ser värjan ut. Ser ni dom små räfflorna på sidorna? där kan man lägga ifrån sig cigaretterna ett tag. Hon fick den värderad till 500:- och det var på håret att jag sa att jag ville köpa den Glad det är ju inte säkert att hon ville sälja den.

 

      

 

Fortsättning följer.............  

 

Av Malin wiper - 26 september 2009 08:47


  


God morgon! I dag går min blogg i antikens tecken. Mr T har redan varit ner till torget för att kolla om nån kö syns till. Det var inte en människa där men dom höll på att sätta upp ett stort partytält där Peder Lamm skall sitta och värdera folks gamla saker.

 

       

  

 

Kl 10.00 delar dom ut kölappar och 11.00 så sätter spektaklet igång. Vi får se om vi har tålamod att vänta annars åker vi på Jönköpings stora marknad som går av stapeln i dag i hela stan. Vi har sovit gott så det finns lite energi kvar.

 

Tack för att ni gissat i min gissningstävling. Tyvärr så har ingen gissat rätt än. Kan säga så mycket som att det har med mat att göra men eftersom denna pryl är så gammal så har den inte med pasta att göra.

Ni har gjort såna bra gissningar och jag skulle också ha gissat samma som er andra. Nu får ni en chans till att komma på vad det är. Får jag inte rätt svar innan måndag kl 14.00 så får ni en ledtråd.

 

  

 

   

Kan säga så mycket som att dom runda hjulen är jättevassa. Jag har frågat 3 personer i 80-årsåldern och dom säger samma sak så jag kan vara säker på att prylen är den den är. På Servera och Duka visste dom inget.

 

Nu måste jag lägga upp mina nya byxor som är för långa medans Mr T fixar nummerlapp på torget. Jag behöver ju inte vara där förrens 11.00

 

Hoppas ni får en givande lördag alla ni goa därute. Jag har inte hört nåt från syrran än ang. katten Pip Larsson så jag får nog ta och ringa. Börjar bli lite orolig.  


Av Malin wiper - 25 september 2009 21:05




Får jag fresta med lite gourmébakelser från Café Lakatos. Dom kostar 55:-/st men dom smakar ljuvligt och man kan inte säga ett ord på flera minuter för man njuter skamlöst Kyss. Tyvärr får inte jag njuta av dom just nu när jag viktminskar men drömma går ju.

 

   

Den i mitten ser ut att likna nåt ni vet vad Skrattande fast det är två för mycket ovanpå Skrattande lite ekivokt. 

 

    

   

Dom till vänster är gårdagens så dom kostar bara 15:-/st.

 

    

Sen gick vi till second hand och jag hittade ovanliga frimärken med en sjuksköterska på. Fick alla 3 för 10:-.

 

    

Min man köpte en dvd med Sylvester Stallon för 20:- "Cobra".

 

    

Han hittade även denna dvd med tigrar för 20:-.

 

Lyssnar just nu på min favoritkanal WWR som just nu spelar country. Det är många ia spelar som jag aldrig hört förut. Här är en av dom.


Av Malin wiper - 25 september 2009 18:32

  
Just nu är jag orolig för syrran och svågerns katt Pip Larsson som blivit sjuk.
Han har varit hängig och kräkts och inte fått i sig nån mat. Dom åkte in till veterinären och han var uttorkad och fick dropp. Han kan ha fått in nåt i magen så  det blivit stopp i tarmen. Han fick stanna kvar och dom skulle operera honom.
 
  
Syrran och svågern har haft honom i 9 år och han har inte haft det så lätt före han kom till dom. Han har haft 5 liv redan. Kolla nedan vad han varit med om innan syrran och svågern tog sig an honom.
 
     
Man kan ju tycka att den lilla katten redan har fått sin beskärda del av elände. Först skulle han avlivas av ägarna och när vi förbarmade oss över honom var han helt svältfödd med stor "biaframage" samt full av mask. När det var bra så skulle han kastreras. Tyvärr hos en klåpare till veterinär så han höll på att förblöda och vi fick köra honom till annan veterinär för att rädda hans liv. Den första veterinären hade tydligen inte haft rena instrument så efter någon vecka började pungen ruttna och han fick amputera den. 
 
 
Som om inte detta vore nog så blev han några år senare påkörd, eller sparkad, så han bröt käken. Och nu detta...
 
 
 
Jag tänker på Pip Larsson och hoppas allt skall gå bra. Han är lite egen av sig och kurrar så otroligt när man kliar honom och är det dåligt väder ute så han inte kan gå ut då ställer han sig och bara skriker och visar verkligen sitt missnöje. Han vill gärna bli ompysslad så mycket som möjligt.
  
  
Syrran ringer så fort hon hör nåt. Förstår att dom är oroliga.
 

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards