Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 23 september 2009

Nostalgishopping.....

Av Malin wiper - 23 september 2009 09:47


  

I går när vi åkte hem från mamma så tog vi småvägar som vanligt för att inte bli uttråkad och att få se nya saker stimulerar verkligen. Här hamnade vi helt plötsligt vid detta ställe i Dalsjöfors "Lundins" där dom säljer mest 50-talsgrejer. Det var flera olika lokaler i huset och det var toppen att gå och botanisera där.

 

   

Det är eller har varit en vävskesfabrik i huset men vi glömde att fråga om det var nån produktion kvar. Vi hörde lite liv från övre våningen.

Dom säljer mest ett jättelager av handdukar och lakan från efterkrigstiden som dom köpt in i orginalkartonger. Det är sånt linne som håller mer än en livstid och är tjockare än och tyngre än vanliga handdukar och lakan. Dom säljer även till Hotell & Restaurang och allt material är helt oanvänt och oskadat. Det var som ett stycke tyghistoria framför en.

 

   

 

   

Här ett helt bord fullt med dessa handdukar som har minst 50 år på nacken. vi köpte inga handdukar eftersom vi inte får plats med fler men om några blir utslitna så åker vi nog tillbaka och köper. Lagret dom köpt upp räcker rätt länge enligt ägaren.

 

   

Jag köpte ett paket med gasbinda av den gamla sorten som inte finns längre på Apoteket och det gjorde jag på kul.

 

   

Jag hittade en papperskorg med 50-talsmönster  där dom häller upp Coca Cola, jag dricker själv inte denna dryck men bodde som barn bredvid en Coca Colafabrik. Min gamla papperskorg är för liten på mitt kontor som nu är större, hade ett minikontor med Lap top förut.

 

   

Jag hittade en vaxduk i fin kvalitet med 50-talsbilar på som vi skall lägga på barbordet i köket för att skydda träslaget. 

 

   

Sen köpte jag jättesnygga bokmärken med gamla bilar som jag skall ge bort till en person som samlar på bokmärken men jag vet inte om hon vill ha dessa.

 

  

 

köpte även några stora nostalgivykort. Här ett från en bensinstation som hette Esso och fanns när jag växte upp. På den tiden så kon men kille ut och tvättade rutorna medans man tankade och ibland var det nån som skötte tankningen också så pappa eller mamma behövde inte gå ur bilen ens Glad.

 

  

 

Den här läsken Champis och Guldus var drycker som var läskedrycker som var populära från 50-talet och framåt. Jag tror att Champis finns än i dag men inte Guldus.

 

   

Denna 50-tals Pinuppa står som skylt i fönstret.

    

 
 
≈Sanna≈

≈Sanna≈

23 september 2009 11:11

Vilket härligt ställe! Ett sånt ställe som man själv skulle vilja åka förbi. Vägen hem känns inte så lång när man har lite upptäcksfärd. Champis finns fortfarande, mitt nick på olika ställen är Champis_Sanna (efter drycken Champis) :)
Hoppas ni får en fin dag, Kram!

http://cdwoman.blogspot.com

 
Pisan

Pisan

23 september 2009 13:37

Woooow! Det stället måste ju bara jag och Mr H åka till! Vi älskar sånt! Dalsjöfors sade du? Det skall väl gå att hitta antar jag :-) Sådana där linnehanddukar är ju kanonbra, det måste jag ju ha ett gäng :-) KRAM!!! :-)

http://pisansblogg.bloggplatsen.se

 
Berith

Berith

23 september 2009 16:30

Vilken nostalgitripp !!!!
På detta ställe skulle jag trivas som fisken i vattnet =))
Jag blev förälskad i vaxduken...det blev en WOW kännsla då jag såg den =))

Ha en skön afton och en mysig kväll !!
Kramen =)

http://maxmax.bloggagratis.se

 
wiper

wiper

23 september 2009 18:53

Pisan: Ja det var kul att gå där och kolla. Ja du dom är hållbara så det förslår.

Ha en fin kväll
kram

http://wiper.bloggplatsen.se

 
wiper

wiper

23 september 2009 19:42

Berith: Ja det var en nostalgitripp som heter duga ;)
Ja vaxduken var helt fantastisk

Ha en skön kväll själv
kram

http://wiper.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Torsdag 28 mars 08:45

    I tisdags tog vi en promenad nere i Öster Mälarstrand, Notudden. Här satt vi oss ner på dom nya bänkarna framför småbåtshamnen. Sen gick vi omkring och kollade runt lite på dom båtar som fanns där, än om inte så många än     Här sitte...

Av Malin wiper - Onsdag 27 mars 08:30

  I mångdags innan vi hämtade min son i Enköping så dukade jag klart så allt var färdigt till lunchen hos oss. Min son har blivit vegetarian så vi tillagade morotsbiffar som vi gjort några gånger förut. Klicka här för att få receptet på morotsbif...

Av Malin wiper - Måndag 25 mars 07:15

    Här kommer lite fler bilder från promenader, och som ni vet så gillar jag pelare. Här ett pampigt hus i centrala Västerås     Lite fler pelare jag stött på och jag tycker såna tillför mycket i stadsbilden     En lite annorlunda...

Av Malin wiper - Söndag 24 mars 09:00

    Detta är en Alfa Romeo Spider från 1972. Den såg jag på en av våra promenader och den var så läcker. Nu börjar det snart dyka upp lite mer veteranbilar och det känns kul                                                                 ...

Av Malin wiper - Lördag 23 mars 10:30

      Vi skall sälja våra två gula fotöljer av märket Swedese Nova. Vi har ingen plats för dom i  denna lägenhet för vi har tagit sovrummet till vardagsrum där vi även har våra datorplatser. Därför köpte vi denna stol Mellby på Jysk för ett tag s...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards