Öppen Ridå

Alla inlägg under augusti 2009

Av Malin wiper - 22 augusti 2009 13:53



Min son tipsade mig om en film som kommer upp på bio 16/12. James Camerons Avatar. Det är en action, adventure, sci-fi, thriller.




Trailern för Avatar finns nu ute på Youtube så jag sätter in den här. Filmen är i 3D och biograferna delar ut 3D glasögon. Tyvärr så är det bara 8 biografer i landet som kan sända i 3D än så länge.  Jag kommer då att hänga på låset för att se filmen.


Av Malin wiper - 22 augusti 2009 09:20



Här ser ni trappan ner till vår skräckkällare ;)

Nu är min man på väg ner dit för att påbörja röjning och sen städning. Detta kommer att ta minst en vecka. När vi blev sjuk så tappade vi kontrollen över källaren. Vi slängde ner allt dit. Det ser nästan ut som på tv programmen där flera kommer hem och röjer upp hos folk :(. Helst hade man velat inreda källaren som då skulle bli 71 kvadrat.  


Först skall han röja och sortera så vi kan ge till second hand. Han måste åka och slänga skrot varje dag nu. Kom ihåg för ett tag sen när det ringde på dörren och där stod en person som skulle läsa av vattenmätaren och jag höll på att sjunka igenom golvet. Det var rena hinderbanan innan hon kom fram till mätaren ;) där stod jag och skämdes som en gris. Jag var nästan rädd att hon skulle göra sig illa och vi stå med ett stort skadestånd.


Det var tapetserat med denna källartapet även i hallen när vi köpte huset. Nu är den modern igen;).


Nu ser halltapeten ut så här, inte så modern längre den har 9 år på nacken men snyggare än den i källaren i alla fall.


Nu hör jag att han är i full gång därnere och jag sköter marktjänsten i dag med allt vad det innebär. Det är perfekt att vara inne och greja i dag när vädret är mulet och regntungt. 


 

Av Malin wiper - 21 augusti 2009 17:22


Jag önskar er alla en härlig fredagskväll vad ni än skall syssla med. Vissa skall grilla har jag sett och andra bara mysa och kanske se en film. Här blir det lite god mat och ett glas vitt vin. Skål på er alla härliga människor därute.


Av Malin wiper - 21 augusti 2009 16:28

Sen åkte vi en sväng till Habo för att köpa ett jättegott Gi bröd som dom gör själva på Konditori Briljanten. Vi bjöd ia och hennes man på detta bröd när dom var här och det blev en sån succé att dom ville beställa lite av oss så vi kan skicka upp till dom.


Så här ser påsarna ut som brödet ligger i, det är rätt mycket bröd i varje påse och dom kostar 35:-/st.


När vi var på väg hem så stod det en skylt vid vägen "Spinneriets Café" då blev vi nyfikna och följde pilarna tills vi var framme och det visade sig att Cafeét låg inhyst i ett gammalt spinneri och det fanns en massa aktiviteter där. Tyvärr hade vi ju redan både ätit och fikat. Vi åker dit nästa gång vi har vägarna förbi.


Här ser ni dörren in till Caféet.



Av Malin wiper - 21 augusti 2009 15:52



Vi kom nyss hem från en tur till Jönköping. Arbetsförmedlingen ringde och sa att det var jobbsökarexpo på Förmedlingen där i dag. Dom sökte studiecirkelledare och det har min man varit i många år när han bodde i Trollhättan innan vi träffades. Tyvärr så hade dom inte i hans ämnen som är sportfiske, flugbindning, dragljutning mm.



Vi gick då över till Café Lakatos men jag glömde ta bilder denna gången så jag hittade en snygg bild på nätet. Vi satt där och myste ett tag med vår cappuccino med kaka till. Det var rätt lite folk där just den tiden så vi hann prata lite med Maria och Annica. Dom är så gulliga och snälla.


Sen åkte vi till kupan och kollade lite. Så är ser det ut på baksidan, det är ett jättevackert hus med ursnygga dörrar. Dom sålde lite möbler i ett hus bakom gräsmattan och vi köpte en pall för 30:-


Den var rätt hög och blir en fin iredningsdetalj. Tror att den är nygjord efter ett gammalt mönster.


Vår klocka i rummet ovanför bokhyllan har gått sönder och vi hittade en i glas och hård plast för 20:- den var som ny. Den förra var ovanlig i form av en singelskiva. Den hade vi också köpt på second hand.


Sen blev vi hungriga och det var länge sen vi åt sushi så vi åkte och kollade om höjdarstället hade öppnat efter semestern "Samuraj". Det hade varit öppet flera veckor utan att vi vetat detta. Det vattnades i munnen bara vi tänkte på sushi efter ett långt uppehåll :9


Min man tog dagens blandade tallrik.


Här är min tallrik och jag tog bara lax.

 

Av Malin wiper - 21 augusti 2009 08:56


Helt plötsligt kom ett minne upp i huvudet och jag blev jättenostalgisk. Min arbetsbana började med sommarjobb redan då jag var 14 år. Först skoaffär och sen en massa småjobb på kontor. Jag har prövat på 13 olika yrken under min tid på arbetsmarknaden.


Sen när jag var 15 år så fick jag ett vikariat i en växel på ett transportföretag. Växeln ser ut som ovan och då kan ni förstå hur mossig jag är ;). Måste säga att det var jättekul att koppla dessa trådar så folk fick prata med varandra.


Tyvärr så blev det fel ibland och jag kopplade ihop fel personer med varandra och nu kan man skratta åt detta men då var jag helt förstörd och ville bara göra ett perfekt jobb. Trådarna gick kors och tvärs till slut och det var som ett spindelnät. Hade man bara lärt sig systemet så gick det både fort och bra.


Nästa gång jag satt i en växel var på ett nytt servicehus i Göteborg där jag jobbade som vårdbiträde. Jag fick utslag på händerna av dom starka tvålarna och det gjorde att jag blev erbjuden att sitta i växeln eftersom jag var kontorist från början. Då var trådarna borta och det var knappar istället.  Här kan ni läsa om telefonen och växelns historia.


Här ser ni min egen nostalgitelefon fån 1980-talet en Diabelle. Den sortens telefon användes flitigt i några tv-serier bla Dallas. Diabellen har inte sjunkit i värde men kommer inte att inbringa lika mycket som en Kobra gör i dag. Den pryder nu sin plats på en hylla.


Av Malin wiper - 21 augusti 2009 08:28


Godmorgon och välkomna ut på livets scen igen. Hoppas det blir ett fint och lyckat skådespel i dag.


Samma dag som jag klagade på att det inte fanns nån tv teater längre så sände tv Maskeraden av Thorsten Flinck och det var en teatralisk historia. Otippat var Henrik Schyffert med och han gjorde bra ifrån sig tycker jag. Till hösten kommer en ny teaterpjäs av Thorsten Flinck som heter "Hemlös" och det har han varit själv i flera år men nu har han en fast bostad.


Vi klippte klart gräsmattan på ena sidan i går men så här ser det ut på den andra. Halva gräsmattan är klippt och det har regnat i natt så nu går det inte att göra nåt.


Jag hoppas inte detta väntar oss framöver ;) fast det är väl inget att skämta om men jag kan inte låta bli. Det känns lite oroväckande men den behöver ju inte bli så allvarlig som dom påstår. En av mina bloggvänner berättade att dom informerar eleverna om handhygen just nu och dom får tvätta sig med handdesinfektionsmedel.


Nu önskar jag er alla en riktigt bra dag på verklighetens scen.



Denna Rönn som står så fint och stolt utanför vardagsrumsfönstret är så vacker att titta på. Vi hade en stor hög gran mitt på tomten när vi flyttade hit. Den skymde sikten både för oss och för grannarna bakom så vi fick hjälp att ta bort den.

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Vårmarknad Röda Korset 27/4 11-15

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27
28
29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards