Öppen Ridå

Alla inlägg under augusti 2009

Av Malin wiper - 7 augusti 2009 20:50


Vi var på ett café i Habo i dag också ;) inte undra på att man inte går ner i vikt =)).

Min man fick posera på uteserveringen. Det var inte så märkvärdigt där och jag kom inte ens ihåg vad stället heter.



Vi såg emellertid en massa häftiga bilar på gatorna. Här en röd skönhet. Sen en beige bil och sist en gammal omgjord PV.



Här ser man baken på vår röda lilla bil. Vilken kontrast till den beiga häftiga bilen. 






Av Malin wiper - 7 augusti 2009 19:55



Naturligtvis hamnade vi på Café Lakatos efer att vi ätit på ett toppenställe som jag skriver om i morgon. Jag tog 2 chokladtryfflar och cappuccino. Mr T tog en kaka som heter kongress. Jättegott som vanligt.



Rätt som det är får jag ett fint inslaget paket av min kära man. Blir så glad och river upp paketet direkt ;)



Han har köpt en klocka till mig från Ur och penn. Jag skulle köpa den förra veckan eftersom den var nedsatt från 400:- till 200:-. Det fanns bara en kvar och den var i skyltfönstret. Hon sa att det var så komplicerat att ta sig in så jag fick inte köpa klockan. Har ni hört på maken ;). 



Jag har otroligt smala handleder trots att jag nu varit överviktig några år. Min man skall ta bort flera länkar åt mig. Vi gick på skilda håll och handlade och då passade min uppvaktande make på :). Jag är så less på alla modeklockor som jag har så det är så kul med en lite avskalad klocka som är lite större.


Sen kom Maria Lakatos ut med en affisch i fint papper som jag fick. Den föreställde musikgruppen "The Odd Couple" som spelar på Caféet med jämna mellanrum. Jag blev jätteglad för detta. Skall försöka få den signerad när dom kommer till Lakatos 16/8. Dom har sitt andra skivsläpp då.


Här har ni deras hemsida



Av Malin wiper - 7 augusti 2009 19:41


Vi kom hem så sent så jag orkar inte berätta vad vi gjort i dag utan kommer igen i morgon. Går även in på era bloggar då.



När vi kom hem så åkte min man och köpte Thaimat från vår kiosk eftersom vi inte orkade laga nån mat. Vi drack ett gott vitt vin till som heter "Drosty-Hof.



Mr T tyckte det var så gott så han måste dricka upp resten av såsen ;)



Vi gick sen ner till vattnet och njöt av utsikten. Vi har lite mer att klippa bort så vi får helt fri sikt.



Här badar två barn men det gick inte att zooma in bättre. 



Tyvärr syns det inte här men 4 personer står och drar upp kräftburar vid vattnet. Här i Hjortsjön finns både fisk och kräftor.


  


Av Malin wiper - 7 augusti 2009 10:29


Hittade i garderoben en finväska jag inte haft på länge men nu skall den användas igen men bara till fint. Jag har fått den av min brors fru när jag fyllde jämna år för ett antal år sedan.



Nu är det jätteinne med dessa små väskor och denna är lite utöver det vanliga. Handgjord av en kvinna i Norrland hon har använt silvertråd i utsmyckningen.



Denna lilla burs ligger inne i väskan. Jag är jätteglad för denna väska som är som ett smycke. Mrs K vill bara säga att denna väskan är tidlös.



Jag hoppas ni alla har en härlig dag att se fram emot.  Jag besöker era bloggar i eftermiddag. Nu är det dags att fånga dagen medans nåt finns kvar av den.


  

 



Av Malin wiper - 6 augusti 2009 14:25




Fortsatte min cykeltur ner till samhällets centrum. Behövde komplettera lite till dagens lunch. Åkte förbi i mitt tycke bästa klädaffären  som heter "Selmas" i Vaggeryd. Dom har kläder för alla åldrar och kroppsformer. Det fanns fortfarande kläder kvar på rean och dom var nedsatta med 70%.



Här är en av dom fina och trevliga tjejerna i affären. Tack för att du ställde upp på ett foto ;)

Man blir väl mottagen där och vill man inte ha hjälp så kan man gå omkring och titta i lungn och ro. Jag har köpt rätt mycket kläder där.


Köpte denna höst och vintertröja som var nedsatt med 70%. Nu för 75:- och den ser lila ut på bilden men är mer kornblå. Gillar denna halsringning. Jag har 2 halsband jag köpt av Pisan som kommer att passa ypperligt till denna jumper.


Så här ser det ut utanför. Alltid en ställning med blandade kläder till reapris.


Här en liten titt in till affären. Dom har verkligen valt ut ett bra sortiment och det är en jämn ström med folk som kommer in.


Av Malin wiper - 6 augusti 2009 14:06



Vi har suttit ute och njutit av solen med en kopp te och våra banankex som vi har snöat in på ;).




Det känns så skönt att kunna sitta ute igen och njuta lite. Det är som rena meditationen. Jag cyklade sen ut lite men märkte att efter att bara ha cyklat två gånger på två veckor så är den lilla konditionen jag hade helt borta. Lyckades ändå ta mig en bit på en jättefin cykelväg genom skogen.



Vid cykelvägen står ett gammal litet trähus med lås på. Rätt som det är så är det som en pump som kör igång. Tror att det är nån slags generator i huset. Det ser så lyriskt och fint ut så jag var tvungen att ta ett foto.


Vattnet och skogen ligger så fint bakom huset.




Av Malin wiper - 6 augusti 2009 10:28


  


I dag utropar jag ett stort GRATTIS! till min son som fyller år. Han jobbar just nu men jag skall ringa honom senare. Han bor nu i Enköping sen några år. Han är nu en vuxen man sen länge och jag hoppas jag lever så länge så jag kan få in honom på ålderdomshemmet =))




Här dan efter han fyllt två år och det finns kvar av tårtan. Han var en riktig lintott.

Lite suddigt kort eftersom jag fotat ur ett album.



Här var jag nog i åttonde månaden och på den tiden så skulle man dölja magen ;) Kul att jag hade lyckoklöver på klänningen.


Här är han och jag när han var riktigt liten. Vi bodde då i Sundsvall där jag är född. Min son har alltid spelat instrument och varit med i en massa orkestrar genom åren. Han har just flyttat till en ny lägenhet så han har nog inte fått igång sin data än. Hoppas han inte tycker att morsan tog i för mycket ;)


Han spelar allt från elbas fiol och synth. En av hans första idoler var Howard Jones. Han hade inte haft nåt emot att vara förste man på månen ;)



Ha en riktigt bra dag min son.


 

Howard Jones synthkille.


Av Malin wiper - 5 augusti 2009 21:35


Efter att vi fikat så gick vi en sväng till kupans Second hand. Där såg jag ett rött paket innanför disken och frågade vad det var för nåt inuti och  jag blev eld och lågor ;) när hon visade mig. Inne i paketet som dom bara tog 10:- för dolde sig 10 tändsticksaskar av den platta sorten och med fosforplån. På askarna var avbildat kortleksfigurer såsom kung, drottning och knekt.



Till saken hör ju att om man samlar på tändare så står man där till slut med både tändstickor, askfat och andra tillbehör (phu!) det blir som en kedjereaktion.


Så här ser några av dom ut. Verkar vara jättegamla och jag skall försöka röna ut vart dom kommer ifrån och hur gamla dom är. Det står initialer på den stora asken som dom ligger i.


Tänk att nån har velat använda detta söta askfat med katt i botten att aska i. Jag har aldrig rökt men man kan ändå samla på tändare och vill man använda dom så är det ju bara att tända ett ljus.


dsticksstaden och har ett tändsticksområde där det finns mycket att se såsom teater, radiomuseum, tändsticksmuseum mm



Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27
28
29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards