Öppen Ridå

Alla inlägg under augusti 2009

Av Malin wiper - 9 augusti 2009 08:56


Helt plötsligt dök det upp en låt i skallen som pappa älskade och hade i hur många versioner som helst men jag undrar verkligen om han hade denna med Frank Vignola (gitarr) and Ken Peplowski (klarinett). Har aldrig hört den själv och den är lite mer nedtonad och skön så här på morgonen. Dom spelar så bra och tappar inte melodin trots att dom improviserar rätt mycket. Håll tillgodo kära pappa kram.



Min pappa och jag 


Av Malin wiper - 9 augusti 2009 08:37


Ja då var det dags att stappla ut i verkligheten igen än om inte  så spännande som på bilden ;). Vi vaknade i rimlig tid i dag och jag längtar ut på en cykeltur igen. Jag hoppas ni sovit gott och får en lika solig dag som här i Småland. I går var det visserligen för varmt så vi var helt slut på kvällen.



Jag har inte drömt nåt som jag kommer ihåg sen jag skaffade drömfångaren men innan jag vaknade på morgonen så drömde jag om min pappa som gick bort för drygt 4 år sedan. Jag drömde att jag träffade honom igen, han stod i en dörröppning ovanför en trapp med tre steg. Han såg så harmonisk ut och jag har haft väldigt svårt att hantera sorgen. Jag går upp för trappen och han öppnar sina armar för mig och jag bara sjunker in i hans famn och känner en stor lättnad och ömhet skölja över mig. 


 

När jag vaknade upp så kunde jag inte gråta på samma sätt som förut det tog precis som stopp är så van att tårarna kommer när jag tänker på honom. Jag kände en märklig lättnad och som om drömmen var verklig.



Ps. Drömfågaren är till för att fånga upp dåliga och onda drömmar.

Av Malin wiper - 8 augusti 2009 22:30



Hittade en jättebra hemsida som tar upp detta med den nya sjukförsäkringen och dom sjuka reglerna. Där finns en protestlista som man kan skriva under. Min man och jag har nu skrivit under och det kommer att bli många sanna mina ord.


Här kan du läsa iessons inlägg om sjukreglerna 

Till dags dato så har 96.346 personer skrivit på protestlistan.



Här kan ni gå in och läsa hemsidan


Det var genom Pisans blogg jag hittade iessons hemsida


Av Malin wiper - 8 augusti 2009 20:23



Nu vet jag vart tändstickorna kommer ifrån som jag köpte på Second hand häromdan.


 


Compania General De fosforas. Tyvärr så finns dom inte numera i deras sortiment så jag skall ta och skicka en bild dit och fråga vilket år som dom tillverkades. Dom gör även spelkort.



Sökandet fortsätter för att få veta när tändstickorna är tillverkade. Jag skall skicka en bild till företaget till veckan.



Av Malin wiper - 8 augusti 2009 15:56

Nu är Madonna i Sverige. Just nu soundtrackar hon på Ullevi. Jag har Lp:n True Blue från 1986 och den är rätt oförstörd. Gillar det albumet bäst fortfarande eftersom alla låtar är så bra. Visst hon har gjort en del andra låtar jag gillar också.


Till detta inlägg så passar det bra att visa två av mina fräckiständare i samlingen ;) När man tänder så spelar den en liten melodi.



Av Malin wiper - 8 augusti 2009 15:11



Här har vi nu parkerat våra cyklar vid ett gammalt fint hus bredvid Hembygdsgårdens café. Det var rätt mycket folk som satt på framsidan men platser saknas sällan eftersom dom har ännu mer möbler på baksidan.



Tyvärr så fick jag inte så mycket bilder eftersom jag glömt att ladda kameran så den la av helt plötsligt :( 


Av Malin wiper - 8 augusti 2009 11:23



I kväll får ni inte missa denna mannen på Tv 1 21.50 Vi kommer att spela in programmet.

Han kan verkligen spela och lite mer. Han räknas som världens bästa på aukustisk gitarr.

Av Malin wiper - 8 augusti 2009 10:20


Vi åt lunch på Fjällstugan i går och det är ett säkert kort. När vi flyttade hit för 9 år sedan så var vi ute och åkte mycket i Jönköping och dess omnejd. Fjällstugan ligger högt upp och man åker förbi Stadsparken. Till slut så hamnade vi där och då var det mycket mindre, nu har dom byggt ut 3 gånger tror jag.



Det är en församling som ni ser som äger huset och det är rätt mycket olika aktiviteter där. Höst och vår så har dom konserter och en gång var Susanne Alvengren där och vi missade detta. Göran Fristorp har också spelat där. Vi skall skaffa ett program så vi kan gå på några konserter i höst.


Så här ser huset ut utifrån. Det syns att det är utbyggt men jag tycker ändå dom lyckats och det är lite personligt.




Här är en av dom som arbetar där och han och dom andra är jättetrevliga och serviceinriktade och man känner sig alltid välkommen dit. 



Så här ser dagens mat ut och vi har aldrig blivit besvikna när vi ätit där. Dom lägger upp maten snyggt också och det är viktigt för oss Detta är kyckling med ratatouillesås och en färskpotatissallad med smak av curry och purjolök. Njutbart gott.



Vi satt ute och åt och denna utsikt slår emot oss och det blir dubbel njutning. Jag kunde inte fotografera hela altan eftersom det satt folk och åt i andra sektionen mot den skuggiga väggen.


  

Här kom det med lite folk men det är så tydligt så


  


år man upp för denna trappan så kommer man till ett nytt Cafè som dom färdigställt för ett tag sen men dom öppnar inte förrens 14.00 och vi var där 13.00 Vi skall gå dit och fika nästa gång vi är där. Nu är alltså Fjällstugan i 3 våningar.  



Så här ser det ut inne på ena sidan av lokalen. En jättefin matsal och på andra sidan finns det som en liten Cafédel som jag glömde fota.



Dom har alltid en pågående konstutställning på denna vägg och man kan sitta ner här och koppla av lite.

 

 

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27
28
29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards