Öppen Ridå

Alla inlägg under augusti 2009

Av Malin wiper - 10 augusti 2009 09:48



En stilren klocka från 50-talet. Ni kan läsa om den här


Jag har nyss rensat bort en massa klockor och gett till Second hand. Dessa blev kvar.



Svårtolkade armbandsur ;) lite sience fiction över dom. Det fanns fler att kolla på.


Som ni ser så har jag inga dyrgripar. den guldfärgade och den silvriga bredvid är dom dyraste. Den i smalt silverarmband har jag fått av min man för flera år sedan och den gick på 600:-.

Tänk om man hade sparat alla klockor man köpt genom åren, vilken samling man hade haft då.



Hur tänkte jag när jag köpte denna klumpiga klocka ;) om det ändå fanns ett litet lönnfack i den bakre delen då hade det varit nån nytta med klockan. Kan ändå inte göra mig av med eländet eftersom den är lite annorlunda och kitschig :s


Hur har ni det själva med klockor? har ni många eller håller ni er till en eller 2?. En del har slutat att använda klocka eftersom vi nu har mobil.


Av Malin wiper - 10 augusti 2009 08:54



Jag såg en spännande film för ett tag sen som jag kan rekommendera. Det är crime/thriller/drama från 2008. Regissör Roger Donaldson.

 

I Huvudrollen: Jason Statham mfl.

 

Filmen är baserad på verklig händelse från rånet på Baker street i centrala London 1971.
Det stals pengar och värdesaker till sån hög summa så banken har inte återhämtat sig än. Regeringe fick munkavle för att skydda personer ur den brittiska kungafamiljen. Säger inte mer eftersom jag förstör spänningen då. Jag såg den utan att ha läst nåt före.




Filmen får 3 ormar av 5 möjliga i betyg av mig.


     

Av Malin wiper - 10 augusti 2009 08:21


God morgon därute hoppas natten bjudit på enbart angenäma drömmar. Solen har inte lyckats tränga sig genom molnen. Min man har åkt till Vårdcentralen för att ta prov. Han äter Varan efter sin stroke och värdena måste ligga konstant. Jag är så tacksam och glad att han klarade sig undan med så få skador.


Det han känner  är att balansen är lite sämre så han har fått övningar och är nu mycket bättre. Han har svårare att greppa med vänster hand och tappade saker i början men nu har detta stabiliserat sig. Det som är jobbigt är hans återkommande trötthet men just nu har han varit piggare än på länge.



Hade helt glömt bort att The Beatles berömda omslag till Abbey Road nu har 40 år på nacken. Dom var en av mina första idoler, kom ihåg att jag som 9 åring hade ett par stövlar som jag skrivit The Beatles på och jag var mäkta stolt när jag gick omkring ;)


Nu är dom bara två kvar i gruppen och det känns jättetråkigt. Det var tack vare dom jag fick upp ögonen för meditation senare.


I dag skall vi bara ta det lugnt men det blir naturligtvis en cykeltur och även en sväng med gräsklipparen så jag hoppas det inte blir regn.


Av Malin wiper - 9 augusti 2009 16:52


Vi hade oljevärme för några år sedan men nu sen länge fjärrvärme och vi funderar nu på att klä in skorstenen i plåt. Grannen bakom oss funderar på samma sak så vi skall gå ihop och försöka få ett bättre pris.



Helt plötsligt när vi cyklade så såg vi en jättefin plåtbelagd skorsten som var väldigt välgjord och snygg. Min man ringde på hos dom och en kvinna öppnade.



Mr T frågade vem som gjort skorstenen och det visade sig vara en kusin till husägarna. Hon sa att min man inte var den första som ringt på i detta ärende ;) dom har säkert en strid ström av folk som frågar, stackarna ;) det blir väl till att ta inträde för min man var inne där ett bra tag och fick ett telefonnummer. Jag trodde nästan att han blivit bjuden på fika och där står jag rastlös som sjutton.



Så här ungefär ser vår skorsten ut men vi har rött plåttak. Sotaren kommer till oss 28/8 för att göra rent och klart innan vi klär vår skorsten. Nu har jag använt ordet skorsten så många gånger så jag känner mig vimmelkantig.....:-s

Av Malin wiper - 9 augusti 2009 16:16



Denna nybyggda funkisinspirerade länga faller mig däremot i smaken. Dessa hus är ett slags radhus som är böjda som en banan åt båda hållen. Sjön ligger bara en bit därifrån och folk som bor där verkar trivas.



Funkisen på 50-talet gillar jag verkligen och jag kom ihåg att mina föräldrar möblerade väldigt sparsamt och med allt som tillhörde den tiden. Dom hade en fondtapet i hallen som var svart och vit med ett typiskt mönster för den tiden.



Här kan ni gå in och kolla på en häftig blogg med 50-tals- prylar.


Då var märket på bananerna "Fyffes" och inte blir man tjock på banan om man äter lagomt mycket som många tycks påstå.


På den tiden så kom det ut en person och tvättade rutorna och tankade, vilken service ;) Det fanns inget annat att köpa än bilgrejer.

Av Malin wiper - 9 augusti 2009 15:51


Innan vi åkte till Byarum så cyklade vi omkring och kollade både gamla och nya hus. Tyvärr har dom börjat bygga lyxhus nära vattnet men som tur är så finns dom fina promenadstigarna kvar fortfarande så man kan promenera ända till vår Campingplats. 


Här skall ni få se på kontrast. Detta gamla hus som behöver en stor renovering sida vid sida med ett nytt stort vräkigt hus som har flera altaner och en härlig utsikt över vattnet. Dessutom finns en stor trädgård som är rena lyxen.


Här är en sida av huset. Om nån kom och gav mig nycklarna till detta hus så skulle jag bara stå som ett fån och få ont i magen, vad gör man nu ;) jag hade hellre tagit det gamla och rustat upp, eller köpt en stor husbil och åkt jorden runt.




Här ser man vilken utsikt dom har över vattnet. Skulle ha fotat framifrån också men värmen gör att man får hjärnsläpp.


Här går man ner till en liten gångväg och det är den som leder till vår camping.




Av Malin wiper - 9 augusti 2009 14:19


Vi tog en cykeltur och hamnade naturligtvis i Byarum på Hembygdsgården igen ;) Nu kunde jag ta lite mer kort, kameran är uppladdad och klar.



Så här ser det ut på framsidan av huset och vi satt nu vid möblerna på vänster sida. Lyckades ta ett kort när ingen satt där. Vi träffade på en Tysk familj på semester och då fick min man användning av sina kunskaper i Tyska språket. Dom blev så glada eftersom dom glömt sin språkomvandlare. Sen blev han stående med dom ett tag.



Här ser ni ett gammalt hus med gräs till tak. Det finns plats överallt att sitta och njuta av sitt fika.



Den här gången vräkte vi på lite extra med Vrigstads underbart goda ostkaka ;9 



Nu håller vi på att greja lite här hemma och har fått en del gjort som vi legat efter med. Hoppas ni kära bloggvänner och andra njuter av er dag.



Ingen risk att inte få parkering. Det går att stå på flera ställen. Till och med bussar kommer in.



 

Av Malin wiper - 9 augusti 2009 09:25


Här kommer ett recept på en äppelkaka som finns på ett vykort jag köpt.



Äppelkaka med kokos


6 stora syrliga äpplen

1 ägg

1 dl socker

50 g smält smör

1 dl kokosflingor

1/2 dl vetemjöl

1/2 tsk bakpulver


Ungstemperatur 175 grader.


Skala äpplena och skär dom i klyftor. Fördela äppelklyftorna på botten i en smord ungssäker form. rör ägg och socker en stund och tillsätt sedan fettet, kokosflingor och mjölet blandat med bakpulvret. (byter man ut mjölet mot Maizenamjöl så blir kakan glutenfri). Bred smeten över äppelbitarna och grädda tills täcket har fått färg och äpplena känns mjuka.


Servera med vispgrädde.

 


Jag har inte gjort denna kakan själv utan kommer att vänta tills vi fått äpplen på träden.



Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27
28
29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards